Waar moet uw website aan voldoen?

Een geldig SSL certificaat is verplicht! Je kunt dit aanvragen bij uw hosting of websitebouwer.

Je bedrijf moet ingeschreven staan bij de kamer van koophandel

Alle gegevens moeten duidelijk vermeld op je website staan. Denk hierbij aan:

  1. Bedrijfsnaam
  2. Adres
  3. Plaats

Alle contactgegevens moeten duidelijk vermeld op je website staan. Denk hierbij aan:

  1. Telefoonnummer
  2. Emailadres

Als midden- of kleinbedrijf lever je goederen en/of diensten aan klanten. Hiervoor heb je persoonsgegevens nodig. Wat je met deze gegevens doet, vertel je aan je klant in een privacyverklaring op je website. Hiertoe ben je ook wettelijk verplicht.

Je kunt deze ook online samenstellen.

De algemene voorwaarden moeten duidelijk vermeld worden op je webshop. De algemene voorwaarden dienen overeen te komen met de informatie op je webshop.

Hier een link naar een algemene voorwaarden generator (hier zitten kosten aan verbonden)

Uiteraard kun je ook online zoeken naar gratis algemene voorwaarden.

Sinds enkele jaren is het verplicht om te vermelden dat klanten een klacht kunnen melden bij het Onlinegeschillenbeslechting. Maak een pagina aan waar je laat weten hoe je klanten om kunnen gaan met klachten of retouren.

Prijzen moeten duidelijk vermeld worden. Wees altijd eerlijk over de prijs, levertijd en voorraad. Niets is beter dan een tevreden bezoeker die krijgt wat hij of zij verwacht. Of nog liever, iets meer of beter dan verwacht.

Heb je een webshop met dropshipping vanuit China dan kom je niet in aanmerking voor het 4xsafe logo. Bij deze vorm van verkoop liggen de leveringstijden niet in eigen hand wat voor problemen kan zorgen.

Handig om te weten

4xSAFE heeft geen juridische ondersteuning. Wij hebben daarvoor gekozen omdat bijna alle ondernemers ook al een verzekering hebben die deze kosten dekt.